POVEDZ TO MANDALE: téma FALOŠ

Dnes ráno som sa zamýšľala nad ľudskou falšou …

Je pravda, že sa ma táto téma momentálne osobne dotýka, pretože aktuálne riešim správanie človeka, ktorý falošné správanie prejavuje voči mne. 

Prečo ľudia iné rozprávajú a inak sa tvária? Prečo robia podrazy, prečo ohovárajú, prečo sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú, pretvarujú sa, tvária sa ako priatelia a poza chrbát ubližujú … Väčšinou za tým je žiarlivosť, závisť, nízke sebavedomie, možno nuda, málo naplnený vlastný život. V každom prípade je to problém dotyčnej osoby. Otázkou ostáva, prečo to relatívne silno zasiahlo mňa a ako na to zareagovať, ako to spracovať. Odpoveď som skúsila nájsť v mandale.

Okrem toho, že pravda je relatívny pojem, dnes už viem aj to, že čomu venujem pozornosť, to sa zosilňuje. Boli časy, kedy by som išla do okamžitej konfrontácie. Zistila som, že vyrozprávať si veci “zoči voči”, v minulosti vyvolalo väčšinou nový protiútok. A ja som sa vždy zacyklila do boja o pravdu, ktorý bol veľmi vyčerpávajúci. Skúsila som to tentokrát inak. Vložila som tento problém jednoducho do mandaly. Inými slovami – vyrozprávala som sa jej. Efekt bol skoro okamžitý – úľava …

Vzala som farbičky a v tomto “rozjímaní” som začala maľovať …

Vznikol takýto krásny energetický obrázok, ktorému som dala názov JA verzus FALOŠ.

mandala „JA verzus FALOŠ“ (autor j-s-š)

 

A čo ďalej? Ako naložiť s takouto mandalou, do ktorej prešla nie príliš príjemná energia? Energia je len jedna. Vo všetkom zlom je kúsok dobra. Len ho nájsť a transformovať. 

Mandalku si odložím, pretože je krásna … a vždy, ak budem prežívať podobné “krivdy”, pozriem sa  na ňu. Nechám ju na seba pôsobiť. Už teraz v nej vidím veľa pozitívneho. 

Posolstvo pre mňa jazykom vlastnoručne namaľovanej mandaly od paní Falše: 

“Zamysli sa nad tým, prečo ťa daná situácia zasiahla. Kde v tvojej duši je “diera”, či “jazva”, cez ktorú si dovolila, aby faloš prenikla do tvojho vnútra? Kedy a čím bola spôsobená? Pozri sa, koľko sily a potenciálu je v obrázku! Táto mandala je v podstate silno energetická, živá, žiarivá … Vezmi túto energiu do vlastných rúk a vytvor niečo krásne. Dotyčná osoba ťa svojim správaním iba primela k tomu, aby si práve to, do čoho sa ti zaryla a čo ťa bolí, zrehabilitovala, zvelebila, posilnila … “ – Presne toto mi odpovedala moja mandalka.   

Vyskúšajte to aj Vy – maľujte mandaly a rozprávajte sa s nimi. Určite Vám odpovedia, pohladia, dajú radu … neviem ako, ale funguje to 🙂 

S úsmevom a iskrou v oku 

j-s-š  

 

🌟 Jednou z ciest, ako spracovať vnútorné rozladenie je – vymaľovať sa z neho …

🌟 Jednou z ciest, ako sa nezblázniť od šťastia je – vymaľovať sa z neho …

Cieľom je udržiavať si zdravú rovnováhu radostného žitia. Návodov a rád, ako na to je nespočetne mnoho. Treba si nájsť ten svoj. Jeden typ ponúkam aj ja. Zistila som, že sa to dá docieliť veľmi príjemnou, zábavnou a relaxačnou metódou – maľovaním mandaliek. Ako na to, sa detailnejšie učíme napríklad aj na mojich workshopoch. 

Janka Sapietová
Som VEDOMÁ žena s dlhoročnými skúsenosťami s organizovaním podujatí. Mám v rukách kľúčik od zázračnej skrinky s korením človečenstva. Tvorím slovom, píšem básne, maľujem mandaly. Venujem sa veľa kreatívnym projektom, vedúce do hĺbky duše. Inšpirujem ľudí, ako premeniť každú chvíľu na výnimočný zážitok. Viac o mne si prečítajte TU>>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracovania osobných údajov